De mange fordele ved et flot havehegn


som havehegn

Når de fleste tænker på hus, have og arkitektplaner, så er det sjældent de små ting som havehegn, der er det første, som de tænker på. Der er mange ting, som fylder en del mere – hvor mange kvadratmeter skal huset være? Skal den nye tilbygning have tegltag eller noget andet? Og skal den nye hæk være en eller to meter høj?

Disse ting skal selvfølgelig være i orden, for uden hus og have er der ikke meget sjov ved at eje sin egen grund. Men det er vigtigt ikke at glemme de små detaljer midt i alt det store.

At tænke på havehegn kan være terapeutisk

Faktisk kan det være rigtig godt at vende blikket væk fra de store linjer og hen imod de små en gang imellem. Alle de praktiske ting ved at designe og konstruere hus og have kan nemlig være enormt stressende. Derfor er det dejligt at kunne hygge sig lidt med de små og mere æstetiske ting.

Her kunne et havehegn være et rigtig godt eksempel på noget, som sjældent indgår i den overordnede plan, men som til gengæld kan være rigtig praktisk at have af en række årsager.

Et hegn holder ting ude og inde

Overskriften får havehegnet til at lyde som lidt af et forsvarsværk, men det er slet ikke den måde, det skal tænkes på. Et havehegn er blot rigtig praktisk af den årsag, at den holder irriterende ubudte gæster som hunde og katte mere ude.

Samtidig kan havehegnet også være en fordel, hvis man for eksempel selv har hund og godt kan lide at lade den løbe frit i haven. Ikke alle havehegn er lige sikre, men man kan vælge en model, der sørger for at holde ivrige og eventyrlystne husdyr inde.

Et havehegn pynter på haven

Man kan vælge utrolig mange forskellige designs og modeller, når det kommer til havehegn. Nogle er små og hyggelige, andre høje og skyggende, og andre igen er midt imellem. Det er en rigtig god idé at vælge et havehegn, som passer til ens hjem og ens have.

Gør man det, så kan havehegnet ud over at indtage en praktisk rolle også medvirke til det gennemgående æstetiske udtryk i hjemmet. Et havehegn kan nemlig se rigtig fint og flot ud. Man kan også vælge at plante slyngplanter eller blomster, som snor sig om hegnet og integrerer det i haven.

Få råd og vejledning til opsætning af havehegn

Ligesom havehegn varierer meget i typer og modeller, så varierer de også rigtig meget, når det kommer til måden, de skal sættes op på. Nogle hegn består nærmest bare af enkelte stolper eller måske wires, som skal spændes fast, imens andre kræver en regulær nedgravning.

Det er en god idé at indhente råd fra professionelle, før man sætter sit havehegn op. Det allersmarteste er selvfølgelig at konsultere de ansatte i den butik, hvor man køber sit havehegn. De kan sige, hvad man skal gøre, eller også kan de måske endda hjælpe med at sætte hegnet op.

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0